Občina obdarovala drugače

Velenje, 16. december –Na Mestni občini Velenje so pripravili novinarsko konferenco, na kateri so med drugim povedali, da so sredstva prvotno namenjena za ognjemet raje namenili za nakup sedmih 3D tiskalnikov, ki jih bomo podarili velenjskim osnovnim šolam in Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje. Za nakup sedmih 3D tiskalnikov bomo namenili 8.426 evrov.
Prav tako bodo del neporabljenih sredstev od samostojnih svetnikov in svetniških skupin v višini 10 tisoč evrov namenili Odboru za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje.
Občina bo pomagala tudi Bolnišnici Topolšica. Namenili so ji sredstva v višini 5 tisoč evrov za nakup petih električnih bolniških postelj. Ta denar je bil prvotno namenjen za organizacijo novoletnega županovega koncerta, ki ga tradicionalno pripravijo 1. januarja 2016. Koncerta tako tokrat ne bo.
Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je ob tej priložnosti direktorju Bolnišnice Topolšica Leopoldu Rezarju predal ček za nakup nujno potrebnih postelj.