Ob mesecu požarne varnosti sprejeli predstavnike gasilskih organizacij

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je včeraj, ob mesecu požarne varnosti, sprejel predstavnike gasilskih organizacij, ki delujejo v Mestni občini Velenje, in se jim zahvalil za odlično sodelovanje, s katerim želimo nadaljevati tudi v prihodnje. Za financiranje javne gasilske službe letos v proračunu namenjajo 1.360.000 evrov. Nadaljujejo z zamenjavo gasilskih vozil za prevoz moštev, v prihodnjem letu pa bodo pričeli z zamenjavo gasilskih vozil s cisternami.

Prav gotovo je letošnje leto prelomno na področju javne gasilske službe. Z namenom nadgradnje gasilske službe so vzpostavili novo organizacijsko obliko delovanja poklicnih gasilcev v obliki javnega gasilskega zavoda. Ob tem pa seveda želijo ohraniti prostovoljna gasilska društva na dosedanjem visokem nivoju, ki z ustanovitvijo javnega zavoda ostajajo pomemben steber zaščite, reševanja in pomoči ter del javne gasilske službe.

Sredstva namenjajo tudi za nakup opreme, sofinanciranje vzdrževanja objektov, sofinanciranje zdravniških pregledov, zavarovanje odgovornosti, dekontaminacijo opreme, vozniške izpite, refundacijo, izvajanje projekta prvi posredovalec ter plače za poklicno jedro.