Ob jubileju bodo podarili 2.000 medovitih lip

Nazarje Podjetje BSH se je ob 50. jubileju delovanja tovarne v Nazarjah odločilo, da bo kot družbeno odgovorno podjetje, ki skrbi in vlaga tudi v razvoj lokalnega okolja in je usmerjeno v trajnostni razvoj zasadilo 2.000 medovitih lip. Po 50 lip bo podjetje podarilo občinam Zgornje Savinjske doline. Včeraj pa so v Logarski dolini simbolno posadili 50 lip.

Dogodka, ki je potekal v skladu s pravili o preprečevanju in širjenju virusa covid-19 so se poleg direktorja podjetja Boštjana Gorjupa udeležili lastnik zemljišča, kjer so se zasadile lipe, Darko Plesnik, Marko Logar, županja občine Solčava Katarina Prelesnik in Rok Plankelj, predsednik Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, ki je ob tej priložnosti prevzel tudi donacijo Bosch Slovenije v vrednosti 15.000 € za nakup novega aparata Vivalytic za testiranje na virus covid-19, kar za rokometni klub v tem času predstavlja pomembno pridobitev.

Medovite lipe bodo v mesecu novembru podarili zaposlenim, ostale občine pa bodo podarjene lipe zasadile v spomladanskem času.