Novi Naš čas z novimi zanimivimi vsebinami

Naš čas vas že čaka pri vašem prodajalcu časopisov. Naročite ga lahko tudi na telefonski številki 03 897 17 50.

Turisti se vračajo v Slovenijo in Šaleško dolino
Po besedah direktorice Zavoda za turizem Šaleške doline Alenke Kikec v prvih petih mesecih leta beležimo v Šaleški dolini okoli 10.000 obiskovalcev, kar pomeni 76 odstotkov več kot v istem obdobju lani.

Kampiranje postaja turizem prihodnosti
Kamp Velenje je z julijem odprl svoja vrata in že sprejema prve turiste, čeprav dela v njem še vedno potekajo. Urediti želijo kamp višje kvalitete, ki bo namenjen predvsem družinskemu turizmu.

Majhen korak za slovensko gospodarstvo, a velik za šaleško regijo
Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in direktor farmacevtske družbe VonPharma Tadej Von Horvath sta podpisala pogodbo za prodajo v Poslovni coni Stara vas za izgradnjo dveh hal. Ocenjena vrednost investicije, ki naj bi zagotovila od 650 do 1.000 novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo, znaša od 30 do 50 milijonov evrov.

Velenje Open
V nedeljo se je v Velenju zaključil prvi od šestih letošnjih moških turnirjev serije WTT (World Tennis Tour), z nagradnim skladom 15 tisoč ameriških dolarjev.

Zasedba Chateau se vrača na odre
Pogovarjali smo se z Matjažem Ograjenškom, glavnim vokalom in kitaristom velenjske skupine Chateau, ki od svoje ustanovitve beleži že več kot 35 let.

Zapleši z menoj ta valček
Šaleška pokrajinska zveza društev upokojencev je organizirala tradicionalno srečanje upokojencev, vanj pa vključila tudi svečanost ob zlatih, diamantnih in železnih jubilejih zakonske zveze svojih članov. 60 parov, članov zveze, letos praznuje te jubileje, na srečanju v Rdeči dvorani v Velenju pa jih je bilo malo manj.

Grof Wagn je vabil na obisk
Velenjski grad se je za eno soboto vrnil stoletja nazaj, v srednji vek, z njim pa tudi številni obiskovalci, ki so na njem preživeli Srednjeveški dan.