Novi Naš čas: Ideja o uvozu premoga je posledica slabe energetske politike

Naš čas vas že čaka pri vašem prodajalcu časopisov. Naročite ga lahko tudi na telefonski številki 03 897 17 50.

Zgodovine za nazaj ne moremo spreminjati
Na Graški Gori je potekala 35. prireditev in srečanje borcev, članov veteranskih organizacij, združenj in planincev z različnih koncev Slovenije. Tokratno srečanje je bilo posvečeno 100. obletnici rojstva partizanskega pesnika Karla Destovnika – Kajuha.

To je bil moj pekel na zemlji
Emilijan Cavnik je bil borec XIV. divizije – Šercerjeve brigade, ranjen v boju leta 1944, vojni ujetnik in zapornik ter preživeli taboriščnik št. 138046 koncentracijskega taborišča Dachau. Na srečanju na Graški Gori smo skupaj z njim obujali spomine na čase naše preteklosti.

Župan Peter Dermol se bo potegoval za naslednji mandat
Z županom Mestne občine Velenje Petrom Dermolom smo se pogovarjali o njegovih načrtih.

Ideja o uvozu premoga je posledica slabe energetske politike
Z dolgoletnim direktorjem Premogovnika Velenje, članom sveta Mestne občine Velenje in odločnim poznavalcem premogovništva in energetike, Francem Žerdinom, smo se pogovarjali o aktualni problematiki v tej panogi.

Marta Kos: »Kot predsednica bom zaveznica vseh ljudi, posebej tistih, ki so deprivilegirani.«
Predsedniško kandidaturo je junija letos napovedala tudi Marta Kos, zato smo jo povabili na pogovor. Beseda je tekla o njeni kandidaturi, vrednotah, povezovanju šaleške in koroške regije ter izzivih za prihodnost.

Čarobni svet barv navdušil slikarjeva vnuka
V Vili Bianca so odprli razstavo Snidenje generacij – preplet del slikarja Saliha Biščića in njegovih vnukov Eliasa in Elise Biščić.

MČ Velenje – Levi breg vzhod je nezaspano spalno naselje
O dogajanju, projektih, aktivnostih, problematikah in življenju v MČ Velenje – Levi breg vzhod smo se pogovarjali s predsednico Sveta MČ Zofijo Šuligoj.

Starotrški dan v Šaleku se je poklonil kolesu
Osrednja sobotna prireditev, tradicionalni Starotrški dan, je bila letos posvečena kolesom, njihovi uporabi od konca 19. stoletja do konca 2. svetovne vojne.