Nova številka, nova vsebina

V novi številki Našega časa preberite:
Naš čas vas že čaka pri vašem prodajalcu časopisov. Naročite ga lahko tudi na telefonski številki 03 897 17 50.

Kako zmanjšati položnice za elektriko?
Lahko privarčujemo, če ugašamo luči, peremo ponoči? Koliko pa porabijo telefonski polnilci? Jih je smiselno izklapljati? Kaj pa če zamenjamo dobavitelja? Se nam bo ta sprememba morda poznala na položnici?

Ribiči zaradi nizkega vodostaja voda omejujejo ribolov
Vročina in dolgo sušno obdobje močno vplivata na vodotoke in mirujoče vode ter živelj v njih. V Velenju pogina rib doslej še niso zaznali, so pa razmere resne tudi v vodah Šaleške doline.

Veliko zanimanje za digitalno izobraževanje starejših od 55 let
Na Ljudski univerzi Velenje so prejeli več kot 420 prijav na digitalno izobraževanje, razpoložljivih je bilo 319 mest.

Ljudje premalo cenimo kakovostna piva
Pogovarjali smo se s Primožem Škrubo, ki že od leta 2014 išče in ustvarja pester izbor okusov ter raziskuje svet tekstur in okusov pšeničnih piv.

Vračanje domov, vračanje k risbi
V Galeriji Velenje se z razstavo Mentaliteta risbe predstavlja Mitja Konić. Na ogled je kar 191 del, s katerimi Velenjčan obeležuje svoje desetletno ustvarjanje v Nemčiji in vrnitev v domače mesto.

Uspehi so dokaz trdega dela
O tem, kako je na delovanje Pihalnega orkestra Zarja Šoštanj vplivala pandemija in kaj vse so letos pripravili za ljubitelje glasbe, smo se pogovarjali s predsednikom orkestra Srečkom Potočnikom.

MČ Desni breg Velenje – najstarejša v občini
Predstavljamo mestno četrt, v kateri živi okoli 6000 meščank in meščanov. O krajanih, prireditvah, društvih, projektih in še čem smo se pogovarjali s predsednico MČ Jelko Sever – Časl.