Nov inovacijski center Hisense Europe je odprt

Danes je Velenje obiskala predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar, ki je kot častna gostja odprla nov inovacijski center Hisense Europe. Gre za Hisensov center za raziskave in razvoj gospodinjskih aparatov za vso Evropo ter za kuhinjske in premijske aparate za globalni trg, kar pomeni, da bo razvoj tehnologije in aparatov potekal v Velenju, ne glede na to, kje bo potekala proizvodnja posameznih aparatov in kateremu trgu bodo namenjeni.

V korporaciji pojasnjujejo, da z odprtjem centra, na katerega so se dalj časa pripravljali, še krepijo pomembnost Slovenije kot svoje osrednje evropske proizvodne in razvojne lokacije, kar prinaša tudi nove investicije in delovna mesta. Področje raziskav in razvoja so v skupini označili za enega najpomembnejših stebrov razvoja podjetja, zato so v tem segmentu tudi okrepljeno zaposlovali, med drugim v Sloveniji.

Nataša Pirc Musar je v nagovoru izrazila veselje ob odprtju centra, predvsem ker ta omogoča zaposlovanje mladih strokovnjakov, mladih inženirjev. »To so delovna mesta z dodano vrednostjo. Predsednik vlade si želi, da se v Sloveniji dodana vrednost poveča na 60.000 evrov, trenutno smo na 53.000 evrov. Takšni profili to omogočajo. Mladi razmišljajo tudi o zelenih tehnologijah, to je tisto, čemur se sama v tem predsedniškem mandatu želim posvetiti.«

»Ključna stvar za uspeh na trgu je dober izdelek. Ključen ukrep, da prideš do tega izdelka so kadri, ki delajo v multifunkcijskih timih, ki znajo agilno razvijati izdelke, sodelovati z institucijami znanja, dobavitelji. Vzpostaviti želimo arhitekturne pogoje v katerih bodo lahko dobro sodelovali in kjer bo možno uvajati agilne metode razvoja izdelkov. Je ključna stvar na osnovi katere bomo lahko gradili konkurenčno sposobnost v prihodnosti,« pa je dejal dr. Boštjan Pečnik, izvršni podpredsednik Hisense Europe, odgovoren za razvoj.