Nov dom festivala MetalDays je Velenje

Po dolgih letih iskanja nove lokacije, ki bi ustrezala tako edinstvenemu in unikatnemu dogodku, kot je festival MetalDays, organizatorji festivala potrjujejo selitev na lokacijo parka Vista ob Velenjsko jezero.

Organizatorji festivala MetalDays spremljajo projekt gradnje parka Vista že od začetka in nad načrtovanjem projekta ter predvsem nad tem, kako je projekt na koncu tudi uresničen in udejanjen v praksi, ne skrivajo navdušenja.
Velenje s svojo infrastrukturo ponuja odlične možnosti za razvoj festivala MetalDays, ki bo tako postala še močnejša, bolj obiskana in privlačnejša destinacija za metalce s celega sveta, hkrati pa bo s svojo ponudbo in gostoljubjem zadovoljila še tako zahtevnega gosta.
Mesto Velenje je s svojo zgodovino, kjer ima rudarstvo neizogibno vlogo pri nastanku in razvoju mesta, brez dvoma najbolj “metal” mesto v bližnji in daljni okolici.

In ker si festivala MetalDays organizatorji ne predstavljajo brez vode, plaže in vsega, kar spada zraven, je tu Velenjsko jezero. Če so bili obiskovalci nad ponudbo festivala do zdaj navdušeni, organizatorji sporočajo, da to ni bilo nič v primerjavi z vsem, kar obiskovalce v letu 2023 čaka na plaži festivala MetalDays v Velenju.

Festival MetalDays bo tradicionalno potekal cel teden, od 31. julija do 5. avgusta 2023, na 5 festivalskih odrih pa bo nastopilo 133 zasedb! Festival bo nudil tudi možnost zgodnjega prihoda, in sicer že od 27. julija 2023 dalje, z obveznimi glasbenimi nastopi vsak dan. Prvi nastopajoči so bili že objavljeni in nabor je že zdaj videti naravnost osupljiv: mogočni Helloween, Anthrax s svojo 40. obletnico, Heaven Shall Burn, In Flames, Kreator, At the Gates, Paradise lost, Kataklysm, Beartooth, I am Morbid, Tesseract in mnogi drugi se bodo organizatorjem in obiskovalcem pridružili na tem edinstvenem dogodku v zgodovini festivala: MetalDays 2023 Restart Edition.