Nogometašem pomaga tudi Spins

Ljubljana – V pomoč nogometnemu klubu Rudar Velenje, ki se sooča z velikimi finančnimi težavami, bo na pomoč s posojilom priskočil tudi sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins), vodstvo kluba pa se zavezuje, da bo klub vse finančne obveznosti do zaposlenih poravnal do 31. marca.

Nogometaši velenjskega Rudarja so pred nadaljevanjem Prve lige Telekom Slovenije, 23. krog bo na sporedu 27. februarja, na devetem mestu z 22 točkami. Vendar položaj v klubu, pa ne zaradi trenutnega vrstnega reda, dobrih 14 dni pred tekmo s Krškim, ni niti najmanj obetaven, saj igralci in člani strokovnega vodstva niso dobili plač že vse od septembra.

»S 30 tisoč evri posojila, to so sredstva, ki so bila zbrana na osnovi članarin naših članov, bo na pomoč priskočil tudi Spins, tako da lahko rečemo, da slovenski nogometaši solidarno podpirajo Velenjčane. Rudar drugih dolgov, razen do igralcev in članov strokovnega vodstva, nima, celotni znesek pa je okoli 200 tisoč evrov,” je pomoč velenjskemu nogometnemu prvoligašu obljubil Dejan Stefanović, predsednik Spinsa.