Nižje cene parkiranja v garažnih hišah

Ker so parkirišča v modrih conah so pogosto polno zasedena, v garažnih hišah pa je veliko prostih parkirnih mest, želijo na MO Velenje voznike spodbuditi k parkiranju v garažnih hišah. Znižali so cene parkirnih kart v garažnih hišah Gorica, Mercator in Avtobusna postaja – I. etaža, in sicer ceno letne parkirne karte z 250 evrov na 200 evrov, mesečne pa s 25 evrov na 20 evrov.

Na pobudo svetov krajevnih skupnosti Staro Velenje in Konovo so 1. julijem 2022 uvedli tudi dve novi modri coni, G in H.

Brezplačno parkiranje je omogočeno v vseh modrih conah, in sicer do 30 minut v modrih conah A, B, E in G, v modri coni F do 60 minut, v modrih conah C, D in H pa do 120 minut. Najnižja cena parkiranja je v kletnih etažah GH Mercator, Gorica in Avtobusna postaja – 1. etaža, in sicer 0,30 evra za 60 minut. Najvišja cena parkiranja na uro pa je v modri coni F, pri Velenjski plaži, in sicer 1 evro.

Vsu uporabniki modrih con  imajo časa le še do konca januarja za menjavo parkirnih abonmajev, dovolilnic in kart za leto 2023. To lahko uredijo kar preko spleta na povezavi abonmaji in dovolilnice (kp-velenje.si).

Znižana cena parkiranja v garažnih hišah ne velja za Garažno hišo Zdravstveni dom (tam za uro parkiranja odštejete 0,6 evra).