Nižje cene parkiranja v garažnih hišah

Mestna občina Velenje zaradi želje po zmanjšanju prometa po mestu omogoča ugodno parkiranje v garažnih hišah, zato so letos  v primerjavi z lanskim letom znižali ceno letne parkirne karte za petino , in sicer z 250 na 200 evrov, ceno mesečne pa s 25 na 20 evrov. Parkiranje je varno, saj so v garažnih hišah postavljene varnostne kamere.

Brezplačno parkiranje omogočajo v vseh modrih conah (potrebno je na vidnem mestu označiti čas prihoda na parkirišče), in sicer do 30 minut v modrih conah A, B, E in G, v modri coni F do 60 minut, v modrih conah C, D in H pa do 120 minut. Najnižja cena parkiranja je v kletnih etažah garažnih hiš Mercator, Gorica ter na 1. etaži garažne hiše Avtobusna postaja, in sicer 0,30 evra za 60 minut. Najvišja cena parkiranja na uro pa je v modri coni F, pri Velenjski plaži, in sicer 1 evro na uro oz. največ 5 evrov (za več kot 5 ur oz. cel dan).

Več informacij o upravljanju s parkirišči in garažnimi hišami lahko najdete na povezavi Modre cone (kp-velenje.si), kjer je možno tudi e-naročanje parkirnih abonmajev in dovolilnic ter parkirnih kart.