Nina Pušlar navdušila Velenjčane

Velenje – V Mestni občini Velenje so prireditve v počastitev praznika, ki ga praznuje 20. septembra, dosegle višek v četrtek popoldne, ko je potekala osrednja občinska proslava na kateri so podelili letošnja občinska priznanja in danes zvečer, ko so Velenjčanom poklonili koncert Nine Pušlar, ki je tako kot ona zna, navdušila staro in mlado.

Jutri med d 9. in 12. uro  bo na Titovem trgu prireditev Velenje se predstavi, ki jo prav tako  tradicionalno pripravljajo ob občinskem prazniku. Obiskovalcem se bo  predstavilo 40 športnih društev, izobraževalnih institucij in kulturnih organizacij. Tu bodo lahko dobili informacije o delovanju športnih društev, možnostih kulturnega ustvarjanja, najmlajšim pa bo na voljo tudi ustvarjalna delavnica.

Med to prireditvijo bo ves čas potekal tudi Tek očkov, ki zaradi ukrepov ne more imeti skupinskega starta. Tekaška proga bo kratka, primerna bo tudi za tek z otroškimi vozički, nahrbtniki ali kengurujčki.

V nedeljo, na praznični dan, pa bodo sklenili  večdnevno prireditev Velenje na kolesih, ob 10. uri pa bo na Titovem trgu še promenadni koncert Pihalne godbe.