Ne bodo se ukvarjali sami s sabo

Šmartno ob Paki, 10. marca – »Koronski časi so se odrazili v dejavnosti društva tudi v začetku leta 2022, z umirjanjem razmer pa se je ta začela vračati v ustaljene tirnice. Današnja udeležba priča o tem, kako pomembno je druženje ljudi v živo,« je v nagovoru udeležencem občnega zbora Turističnega društva Šmartno ob Paki med drugim poudarila Boža Polak, ki po volitvah ostaja predsednica omenjenega društva. To šteje 90 članov.

Pri naštevanju opravljenih aktivnosti društva v preteklem letu je Polakova izpostavila dokončanje obnove brunarice v Martinovi vasi v središču kraja, ki je bila za društvo velik finančni in tudi siceršnji zalogaj. Z opravljenimi več kot 560 prostovoljnimi urami članov so prihranili dobrih 4.200 evrov, kar je za društvo kar nekaj denarja. Med večjimi izvedenimi nalogami je omenila še sodelovanje na Veseli Martinovi soboti ob občinskem prazniku, organizacijo in izvedbo vaških iger ter blagoslov adventnega venca.

Izvedli so že tečaj kaligrafije in kvačkanja, načrtujejo pa so še nekaj kulinaričnih prireditev, dva strokovna izleta, promocijski dogodek, prijavili so se na razpis, na rezultate katerega še čakajo. Društvo bo sodelovalo na zeliščarskem festivalu v Gornjem Gradu, na prireditvah v domačem okolju, izvedlo bo gospodarjev krst vina, blagoslov adventnega venca pred šmarško knjižnico, pred Martinovim pripravo jedi, značilnih za ta čas. Med drugim želijo urediti manjši prostor za hmeljarski muzej in z njim poskrbeti, da ne bi šla v pozabo tradicija hmeljarstva v tem okolju.