Navdušeni nad Velenjem

V teh dneh so Velenju na obisku uslužbenci uprave Občine Lukavac, ki so se seznanili z uspešnimi projekti, ki jih želijo prenesti v lokalno okolje in izboljšati kakovost življenja svojih prebivalcev. Ker je tudi Lukavac premogovno mesto, se tudi sami soočajo z izzivi prestrukturiranja, ki jih nosi prihodnje obdobje. Listina o prijateljstvu in sodelovanju med MO Velenje in mestom Lukavac iz Bosne in Hercegovine je bila podpisana leta 2007.

Gostje so se podrobneje seznanili z delovanjem občinske uprave, Skupne občinske uprave SAŠA regije in tudi z delovanjem javnih zavodov. Obiskali so Festival Velenje, Galerijo Velenje,  SAŠA inkubator, Športno rekreacijski center Rdeča dvorana Velenje. Navdušil jih je tudi edinstveni Pikin festival, z zanimanjem so si ogledali zbirke Muzeja Velenje, s predstavniki Zavoda za turizem Šaleške doline pa so si ogledali tudi park z razgledom Vista, ki velja za največji prireditveni prostor v Sloveniji.

Ker se sami soočajo s težavo pitne vode v mestu, sta jim bili zelo zanimivi centralna čistilna naprava Šaleške doline in naprava za pripravo pitne vode Grmov vrh.