Naša občina je naš dom

Šoštanj, 29. septembra – Na predvečer praznika Občine Šoštanj je bila v Kulturnem domu osrednja slovesnost. Kulturni program so pripravili: Pihalni orkester Zarja Šoštanj, Anamarija Mežnar, Vokalna skupine Cvetke, Hana in Julija Dermol ter Twirling klub Šoštanj, scenarij dogodka pa je napisal voditelj prireditve Tomaž Hudomalj.
Slavnostni govornik župan Boris Goličnik je v svojem nagovoru izpostavil le najpomembnejše projekte, ki jih je občina izvedla, odkar je decembra lani prevzel vodenje. Boris Goličnik ves čas deluje odprto, povezovalno in konstruktivno, tako je tudi nagovor ob prazniku zaključil z besedami: »Naša občina ni le skupek zgradb, cest, pločnikov in parkov. Naša občina je naš dom, mi pa smo ena velika družina, ki si moramo skupaj prizadevati za njeno blaginjo. Ob vsem tem moramo znati biti tudi hvaležni. In če kdaj, potem je ravno praznik občine odlična priložnost, da se drug drugemu zahvalimo, izrazimo svojo hvaležnost za vse, kar imamo, hkrati pa obnovimo zavezo skupnega sodelovanja v dobro vseh naših ljubljenih otrok in vseh naslednjih generacij.«

Častna občana in priznanja

Ob letošnjem občinskem prazniku so v Občini Šoštanj imenovali dva častna občana. Posmrtno Karla Destovnika – Kajuha, ki je, kot so zapisali v obrazložitvi, s svojo poezijo izkazoval nadčasovno človečnost. Drugi častni občan pa je postal Darko Menih, športni pedagog, dolgoletni učitelj telovadbe, kasneje tudi ravnatelj Osnovne šole Karla Destovnika – Kajuha v Šoštanju. Od leta 2006 do lani je bil štiri mandate župan Občine Šoštanj.
Občinska priznanja so prejeli Roman Oblak, Vlado Stropnik in Turna, d. o. o.; plaketo Občine Šoštanj pa Društvo podeželske mladine Šaleška dolina, Stanko Hriberšek in Srečko Stropnik. Sedem je prejemnikov posebnih županovih priznanj, in sicer: Nina Napotnik Koželjnik, Adnan Saličević – Laky, Peter Radoja in vsa štiri gasilska društva, ki so vključena v občinsko gasilsko poveljstvo: PGD Šoštanj-mesto, Topolšica, Lokovica in Gaberke.
Župan je čestital tudi najboljšim dijakom. Za zaključni izpit s pohvalo je priznanje prejela Neja Andrejc, nadalje diamantna maturantka poklicne mature Živa Brvar in zlata maturantka Ana Vrabič ter trije zlati maturanti splošne mature Denis Balant, Zala Katanec in Art Špegel.