Napiši pismo znanim neznancem

Velenje – V Festivalu Velenje so si zamislili prijazen projekt, ki naj bi nekoliko popestril dogajanje v domovih za starejše. Ker so ti domovi za obiskovalce zaprti in ker je tudi sicer, ne le v obdobju novega koronavirusa, veliko ljudi osamljenih, so v Festivalu Velenje začeli projekt Pisma znanim neznancem. Ta pisma bodo predali Domu za varstvo odraslih Velenje, kasneje morda še kam drugam, kjer se bodo dogovorili za sodelovanje.

Festival Velenje tako poziva vse, ki si želijo, da znanemu neznancu, ki je v teh dneh osamljen, žalosten in morda tudi prestrašen, sporočijo kaj lepega, iskrenega, spodbudnega, naj se pridružijo projektu. Prav tako lahko s to osebo delijo tudi kakšno dobro zgodbo, napišejo mu pesem ali mu pošljejo le srčne pozdrave.

Ker pisem v tem času zaradi možnosti prenosa novega koronavirusa ne smejo pošiljati po pošti, so v Festivalu Velenje domislili drugo pot. Tako predlagajo, naj se pisma napišejo na roko in se jih potem poskenira, sicer pa je treba pisma napisati v elektronski obliki in jih poslati na elektronski naslov barbara.pokorny@festival-velenje.si.

Vsa prispela pisma bodo poslali v Dom za varstvo odraslih Velenje, tam pa bodo sodelavci pisma natisnili, jih zložili v kuverte in jih predali stanovalcem. Nekateri stanovalci doma bodo pisma lahko prebrali sami, drugim pa bodo pomagali zaposleni.