Namesto ognjemeta denar za pomoč občanom

Mestna občina Velenje zaključuje dobrodelno. Namesto ognjemeta na silvestrski večer bodo 10 tisoč evrov namenili Odboru za pomoč občankam in občanom Šaleške doline, ta pa bo pomagal tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo.

V tem letu smo preko odbora za dobrodelne namene namenili več kot 40 tisoč evrov. Za nakup kombija za prevoz invalidne osebe so namenili 2 tisoč evrov, za plačilo položnic socialno šibkih 3.767 evrov, za novo opremo Varstveno delovnega centra SAŠA 3 tisoč evrov, za pomoč otrokom v stiski so 3 tisoč evrov namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje (MZPM Velenje).

Za pomoč starejšim v stiski so 3 tisoč evrov namenili tudi Domu za varstvo odraslih Velenje, 2 tisoč evrov Plavalnemu klubu Velenje, skoraj 2 tisoč evrov pa za plačilo stroškov pogrebov socialno šibkih. Društvu distrofikov Slovenije so pomagali z donacijo 500 evrov, 5 tisoč evrov so namenimi za počitnice otrok, ki jih je organizirala MZPM Velenje, za akcijo Deželak junak so darovali tisoč evrov, za pomoč družini zaradi požara pa so skupaj z občani zbrali nekaj več kot 15 tisoč evrov.

Dobrodelni mo bili tudi poleti, ko smo na Pljusku z donacijo 2 tisoč evrov podprli dobrodelno akcijo Odrežimo drugačnost, s katero frizerji zbirajo sredstva za letovanja otrok pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije in Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje.

Prav tako so 10 tisoč evrov namenili za pomoč ob naravni nesreči Občini Mislinja.