Največ težav s podrtimi drevesi

Vir: Spin

Velenje, Šoštanj – Veter je danes ponoči in zjutraj povzročil kar nekaj škode tudi v občinah Velenje in Šoštanj. Poklicni gasilci PGD Velenje so skupaj s prostovoljci malo po 5. uri zjutraj odstranili strešno pločevino na Tomšičevi cesti, saj je razkrilo bližnjo streho. V Šembricu so malo po 5. uri zjutraj začeli z odstranjevanjem podrtih dreves na cesti, ki vodi proti Cirkovcam. To cesto so s pomočjo podjetja PUP tudi zaprli za promet, dokler ne bodo odstranili vseh padlih dreves, saj je bilo delo za gasilce ponoči prenevarno. Podrto drevo je oviralo tudi promet na eni od krajevnih cest na Paškem Kozjaku. Drevo so že odstranili, zato je cesta že prevozna. Škalski gasilci so malo po 6. uri zjutraj začeli odstranjevati drevo, ki je padlo na cesto Plešivec – Graška Gora. Intervencija še ni končana, zato je promet na tej cesti še oviran.

Nekaj težav imajo tudi v občini Šoštanj. Malo po šesti uri zjutraj je razkrilo streho na hlevu v Belih Vodah. Na pomoč so odhiteli gasilci PGD Šoštanj, intervencija pa še ni končana. Gasilci PGD Gaberke pa so malo po 6. uri zjutraj odstranili več dreves, ki jih je veter podrl v Plešivcu.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste so bile nekaj pred 7. uro zaprte ceste Maribor-Dravograd med PPo podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste so bile nekaj pred 7. uro zaprte ceste Maribor-Dravograd med Podvelko in Ožbaltom, glavna cesta skozi Mežiško dolino Poljana-Mežica-Črna na Koroškem, prav tako cesta Šoštanj-Črna na Koroškem. Zaprte so tudi ceste Ribnica na Pohorju-Podvelka, Kotlje-Slovenj Gradec ter Dravograd-Bukovje-Trbodvelko in Ožbaltom, glavna cesta skozi Mežiško dolino Poljana-Mežica-Črna na Koroškem, prav tako cesta Šoštanj-Črna na Koroškem. Zaprte so tudi ceste Ribnica na Pohorju-Podvelka, Kotlje-Slovenj Gradec ter Dravograd-Bukovje-Trbonje.