Načrtujejo obnovo Mozirske koče

Mozirje –  Priljubljena planinska postojanka, Mozirska koča, ki jo je popolnoma uničil požar, bo obnovljena. Tako se je odločil upravni odbor planinskega društva Mozirje, ki že v ponedeljek načrtuje sestanek s projektantko Darjo Bezovnik Planovšek in drugimi strokovnjaki na Golteh, objavljena pa je tudi številka računa, na katerega lahko zainteresirani nakazujejo donacijska sredstva.

Podpredsednik Planinske zveze Slovenije Miro Eržen je sicer ob tem opozoril, da bo verjetno težko v kratkem pridobiti še kakšno finančno pomoč za obnovo, saj še niso končani niti postopki obnove koč na Korošici in na Okrešlju. Se pa v kratkem obeta razpis za nepovratna sredstva za obnovo planinskih postojank, na katerem bi lahko kandidirali. Podrobnosti razpisa naj bile znane v roku nekaj tednov.

Župan občine Mozirje Ivan Suhoveršnik, je zagotovil, da bo občina aktivno pomagala pri pridobivanju vse potrebne dokumentacije in gradbenega dovoljenja, da bo društvo lahko kandidiralo na omenjenem razpisu.

Številka tekočega računa, kamor lahko zainteresirani nakazujejo donacijska sredstva in obrazec, kjer lahko vsakdo ponudi kakršnokoli drugo obliko pomoči, na primer materialno ali sodelovanje na delovnih akcijah sta dosegljiva na naslednji povezavi

Požar popolnoma uničil Mozirsko kočo