Nabralo se je več kot 650 različnih igrač

Odziv je bil zelo dober, zato organizatorji načrtujejo še kakšno menjalnico igrač.

Šmartno ob Paki, 10. oktobra – Društvo prijateljev mladine Šmartno ob Paki in tamkajšnji javni zavod Mladinski center sta v dvorani Marof prvič pripravila menjalnico igrač, ki sta jo popestrila še z zanimivo ustvarjalno delavnico.

Potekala je po sistemu prineseš 2 igrači, odneseš 1, pri potrebščinah pa prineseš 1, odneseš 1. Kar blizu 40 otrok je doma pridno nabralo svoje igračke in jih prineslo, nekateri so jih zgolj podarili, mnogi pa so si med zbranimi igračami našli tudi še kakšno, ki je nimajo in jo zamenjali. Nabralo se je več kot 650 različnih igrač.

Igrače, ki so ostale, bosta društvo in mladinski center podarila pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Celje, Materinskemu domu v Mozirju, Varni hiši v Velenju in vrtcu v Šmartnem ob Paki. Ker je menjalnica naletela na zelo dober odziv, organizatorji verjamejo, da jo bodo še večkrat ponovili in tako omogočili mnogim otrokom, da podarijo oziroma zamenjajo igrače, s katerimi se več ne igrajo, predvsem pa, da z zbranimi igračami razveselimo tiste, ki si jih morebiti ne morejo privoščiti.