Na Vranskem gojili konopljo

Policisti Policijske postaje Žalec so v sredo, v sodelovanju s celjskimi kriminalisti in pripadniki Specialne enote policije, opravili hišno preiskavo na Vranskem ter odvzeli prostost dvema srbskima državljanoma, starima 33 in 44 let, osumljenima neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

V podstrešnem delu stanovanjske hiše so našli prirejen prostor za gojenje konoplje, drug prirejen prostor so odkrili tudi v gospodarskem poslopju ob hiši. Oba prostora sta bila opremljena z opremo za gojenje konoplje – lučmi, ventilatorji, prezračevalniki. V obeh prostorih so našli in zasegli več kot 500 sadik konoplje in opremo za gojenje le te. Osumljena sta imela električno energijo napeljano mimo električnega števca in sta s tem elektro podjetje oškodovala za najmanj 10.000 €, zaradi česar so ju prav tako ovadili.

Zoper enega od njiju so izvedli še prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o prijavi prebivališča. Oba smo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil sodno pridržanje.