Na sedmem Skazinem dobrodelnem teku zbrali 10.300 evrov

V Velenju so minulo soboto na sedmem Skazinem dobrodelnem teku Otrok otroku zbrali 10.300 evrov, ki so jih v celoti namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Ta bo zbrana sredstva porabila za nakup šolskih in drugih potrebščin za otroke, zimskih oblačil in obutve, nakup bonov za hrano in plačilo osnovnih življenjskih položnic.

Na tradicionalnem Skazinem dobrodelnem teku Otrok otroku, katerega bistvo je sodelovanje, povezovanje in opolnomočenje drug drugega, so otroci iz vse Slovenije stopili skupaj in pokazali svojo dobrosrčnost. Preplavili so prostore okoli podjetja Plastika Skaza ter otrokom, pomoči potrebnim, narisali nasmehe na obraze, s tem ko so zanje pritekli 10.300 €.

Obiskovalce je skozi nepozaben dan popeljal priljubljeni radijski voditelj Janko Simon Klanfer, za zvrhano mero srčnosti pa je vseskozi skrbela tudi pobudnica in gostiteljica dogodka Tanja Skaza. Slednja je v tandemu z Aleksandro Vasiljević, podžupanjo Mestne občine Velenje, odprla uradni del dogodka, nato pa je sledilo ogrevanje s plesno skupino iz Centra gibanja Rusalka. Udeležence so z glasbenimi točkami bodrili mladi DJ-ji iz Mini DJ Akademije ter Poskočni Dejan Dogaja, za spremljevalni program pa so poskrbela številna društva iz lokalnega okolja.

Vrhunec pestrega programa, ki so ga dopolnjevale ustvarjalne in športne delavnice, animacije in bogat srečelov, je pripadel predaji donacije zbranih sredstev. Skaza je slednja namenila MZPM Velenje. Sekretarka Bojana Špegel se je v družbi varovancev in njihovih družin prisrčno zahvalila vsem udeležencem, še posebej pa je izpostavila tudi prizadevanja organizatorjev, da že od nekdaj prispevajo v lokalno okolje in spodbujajo srčnost ter dobrodelnost pri najmlajših.

Pobudnica in gostiteljica dogodka Tanja Skaza se je iskreno zahvalila udeležencem in vsem, ki so pripomogli k uspehu dogodka, ob tem pa dodala: »Hvaležna sem, ker sem obdana s srčnimi, srečnimi in iskrenimi ljudmi. Ko smo  se pred sedmimi leti odločili za Skazin dobrodelni tek, še nisem vedela, kaj vse bomo s tekom pridobili, videli, začutili. Ko sem danes opazovala 25 prostovoljcev, naše zaposlene, kako so nasmejani in srčni brez pomisleka pomagali, je to zame vredno več kot vse drugo. Ponovno potrjujemo, da resnično zmagamo, ko si pomagamo.«