Na razpoloženje vpliva tudi barva hrane

Že vrabčki na strehah čivkajo, da je dobro, če v dnevu zaužijemo veliko različne hrane, da tako pridobimo različne za telo potrebne vitamine. Nekateri strokovnjaki pa so tokrat bolj konkretni: priporočajo, da barvo hrane izbiramo na glede na gibanje sonca in tako uživamo tople rdeče in oranžne tone zjutraj, močno rumeno hrano popoldne in temno rdečo ali vijoličasto zvečer. Pravijo, da si lahko pri organizaciji razvrščanja hrane pomagamo z barvami semaforja (rdeča-rumena-zelena). Med živila rdeče barve lahko štejemo korenje, paradižnik ali rdečo peso. Med živila rumene barve prištevamo krompir, solato endivijo, buče, limone, koruzo, banane, ananas … Med živila zelene barve pa avokado, artičoke, brokoli, kivi, zelene limone, kumare, špinačo, ohrovt … Strokovnjaki še dodajajo, da barva hrane ne deluje samo na našo željo po hranjenju, ampak odkriva tudi, katere koristne sestavine to živilo vsebuje. Mnogi tako verjamejo, da s hrano vnašamo v telo energijo, da lažje preživimo letne čase.