Pust Šoštanjski prevzel oblast

Pa se je spet zgodilo. Šoštanjski župan se je moral odpovedati vodenju občine. A ni bilo hudo. Le odgovornost je za teden dni predal šoštanjskemu Pustu. Letos bo v Šoštanju namreč že 65. pustni karneval. Peter Klepetec bo tako nekaj dni župan, Darko Menih pa bo funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti.

Toda ker je pust namazan »okol ust, okoli ušes pa močno nabrit«, bo verjetno dosedanji župan močno gledal pod njegove prste, še posebej ker mu je občino predal v dobri kondiciji in bi rad, da mu takšno tudi vrne. Sicer pa je Pust že uvedel ukrepe in zahteval, da so vsi uslužbenci prisotni tudi na kulturni praznik.
Šoštanj že nekaj časa kaže pustno podobo. Od včeraj je na Trgu svobode postavljena razstava, ki jo je pripravilo Turistično olepševalno društvo Šoštanj in prikazuje zgodovino šoštanjskega karnevala. Posebej sta predstavljena znana šoštanjska pustna lika Koš Šoštanjski in Tresimir. Prvi je povezan z delavci v Tovarni usnja Šoštanj, drugi z vasjo Družmirje. Razstava bo postavljena do aprila letos.

Najbolj zabavno in šegavo pa bo v Šoštanju na že 65. pustnem karnevalu, ki bo v soboto, 10. februarja, od 15. ure dalje na Trgu bratov Mravljakov in na maškaradi v Športni dvorani Šoštanj, ki bo sledila karnevalu.