Na pustno soboto bo v Šoštanju pestro!

Na mednarodnem pustnem karnevalu v soboto v Šoštanju pričakujejo veliko pustnih skupin in nekaj tisoč obiskovalcev. Iz tujine prihajajo v mesto skupine iz Makedonije, Srbije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, iz Slovenije velika skupina kurentov s Ptuja pa pusti iz Mozirja in Dobove. Tudi izvirnih lokalnih skupin ne bo manjkalo. Svoj prihod v Šoštanj je najavila skupina iz Šaleka, ki bo od Teša zahtevala rento, ker na njihovem gradu straši. Manjkali ne bodo Koši Šoštanjski, Tresimirji, sodelovale bodo pustne skupine iz Lajš, Šentvida, Pristave.

Naslov letošnjega karnevala je Opulimo slovensko kuro in za to priložnost so domači pusti pripravili posebno točko ’disco chicken show’.

Organizator, Turistično olepševalno društvo Šoštanj svetuje, da na prizorišče pridete že pred začetkom karnevala in upoštevate navodila redarjev. Parkirali boste lahko na številnih obstoječih parkirnih mestih.

Trasa bo potekala od bencinskega servisa do Trga bratov Mravljakov, kjer bo tudi glavna tribuna. Na Trgu svobode bo na ogled razstava zgodovine Pusta Šoštanjskega, v Športni dvorani Šoštanj pa bo zvečer maškarada. Za zabavo bosta poskrbela ansambla šepet in Rock Partyzani, vstop bo prost, najlepše maske pa čakajo bogate nagrade.

Video: Milan Marič