Na prvi pripravljalni tekmi letos boljši Celjani

Rokometaši se intenzivno pripravljajo na nadaljevanje sezone. Priprave so v polnem teku. Danes so se Velenjčani v Celju pomerili z vodilno ekipo na lestvici Lige NLB. Celjani so bili boljši in so ose premagali s 34:31 (20:15).

Velenjski  trener Zoran Jovičić tokrat ni mogel računati na Matica Verdineka, ki še vedno okreva po poškodbi prsta. Domen Tajnik in Miha Kavčič pa sta, zaradi lažjih poškodb, ekipo podpirala le s tribune.  Za črno – rumene je prvič nastopil tudi novi igralec, Enej Slatinek Jovičić, in prispeval 2 zadetka. Tudi celjski ekipi je manjkala vrsta najboljših igralcev, kljub temu se to ni poznalo v njihovi igri. Celjani so že po peti minuti prevzeli pobudo in z dobro obrambo in hitrimi protinapadi prvi polčas zaključili s petimi zadetki prednosti (20:15). V drugem polčasu so ohranjali varno razdaljo in tekmo končali s tremi goli prednosti.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: “Imamo nekaj poškodovanih igralcev. V Celju smo igrali po najboljših močeh v tem trenutku. Bolj gre za pregled stanja. V prvem polčasu smo dobili preveč golov. Težko je premagati Celje, če dobiš toliko golov v obrambi. Vsekakor nas čaka še nekaj dela z realizacijo načrtov. Hitro bomo morali strniti svoje vrste in povečati agresivnost. Tekme nas čakajo kmalu. Upam, da bomo do pričetka drugega dela sezone vsi zdravi in, da bo ekipa kompletna.”