Na poslovnem srečanju predstavili nekaj izzivov, ki čakajo regijo

Velenje – Z namenom izboljšanja informiranosti v regiji SAŠA med gospodarskimi in negospodarskimi subjekti na področju investiranja, kar naj bi posledično pripeljalo do večjega obsega poslovnega sodelovanja, je Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica organizirala poslovni zajtrk Invest SAŠA, na katerem sta svoje investicijske načrte predstavila Mestna občina Velenje in Premogovnik Velenje. Udeležili so se ga tudi drugi pomembni gospodarstveniki.

 V naslednjih štirih letih bo ustvarjenih tisoč novih delovnih mest

Direktor občinske uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori je glede odnosov s Premogovnikom Velenje povedal, da se ves čas dogovarjajo in sodelujejo. »Včasih so pogovori bolj ostri, včasih prijaznejši. Pomembno je, da na koncu najdemo rešitev v dobro vseh občank in občanov ter v korist MO Velenje in Premogovnika. Na poslovnem srečanju smo predstavili nekaj izzivov, ki čakajo regijo. Od novih stanovanjskih gradenj, gradenj poslovnih objektov, razvoja gospodarstva … Da delamo v pravi smeri in dobro, kažejo tudi priznanja, ki jih je občina prejela, s tem pa Velenje postavljajo tudi na zemljevid Evrope,« je prepričan direktor občinske uprave, ki je glede številnih novih delovnih mest, ki naj bi zaživela v prihodnosti, optimističen. »Vsak razpis za prodajo zemljišča mora izpolnjevati določene pogoje. Tako poskušamo pridobiti podjetja, ki zagotavljajo delovna mesta z dodano vrednostjo, kjer so zaposleni najbolje plačani. Verjamem, da je cilj realen in uresničljiv ter da bo v naslednjih štirih letih ustvarjenih tisoč novih delovnih mest, na podlagi vseh ciljev, načrtov in investicij, ki jih bomo izvedli na področju poslovne cone.«

Na poslovnem srečanju so izpostavili tudi, da bo treba za gospodarski in turistični razvoj izkoristiti tudi objekte, ki že stojijo, in bližnja jezera, ki imajo ogromen potencial ter številne naravne znamenitosti.

Zakaj se ni uresničila ideja o plavajočem hotelu na vodi?

»Plavajoči hotel je obljubljal investitor, ki smo mu pomagali, kolikor je bilo v naši moči. Kje se je zataknilo, ne vem, mogoče se pojavi še kakšen in pride do uresničitve kdaj v bodoče. Če se bo pojavil investitor, ki bo to realiziral, mu bomo pri tem pomagali,« je odgovoril mag. Iztok Mori.

Več v tedniku Naš čas, št. 47, ki je izšel 24. 11. 2022.