Muzealci vabijo

Velenjski muzealci vabijo na Klepet pod Pustim gradom, ki ga bodo v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju pripravili v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri. Gost klepeta bo Peter Radoja, ki je znan predvsem kot dolgoletni in izjemno prizadevni član Turistično olepševalnega društva Šoštanj. S sodelavci že vrsto let organizira tudi šoštanjski karneval, ki je iz leta v leto bolj prepoznaven. Pogovorni večer, umeščen v čas priprav na letošnje pustovanje, bo vodil Jernej Hozjan, kustos Muzeja Velenje.

Na Velenjskem gradu si obiskovalci lahko še do 2. februarja ogledajo razstavo Jaslice in razstavo voščilnic, ki so jih izdelali otroci vrtcev in šol Šaleške doline, prav tako pa je praznično obarvana razstava Slovenska zima, ki je na ogled v Podhodu Pošta.

V podhodu pri Vili Bianca pa je v Galeriji F-bunker na ogled razstava z naslovom Razglednice iz Slovenije, ob ogledu katere obiskovalci prejmejo brezplačno razglednico in jo brezplačno tudi odpošljejo. Galerija F-bunker je odprta ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih med 19. in 21. uro, ob sredah in sobotah med 9. in 11. uro, ob nedeljah in praznikih je galerija zaprta. Za najavljene obiskovalce je Galerija F-bunker odprta po dogovoru.