Mozirska koča bo prve goste sprejela spomladi

Gradnja nove Mozirske koče poteka brez večjih zastojev. Predsednik PD Mozirje Boštjan Goličnik pojasni, da je trenutno največji izziv zagotovitev dodatnih finančnih sredstev. »Gradnja je v polnem teku, smo v fazi polaganja estrihov, sten, fasade, sledi montaža centralne kurjave in ostalih obrtniških del v zimskih mesecih,« našteva Goličnik, ki pove, da je pomembno, da bo objekt v zimskih mesecih že pod streho in bodo lahko dela zaključili do spomladi.

Po besedah predsednika največji izziv predstavlja zagotavljanje finančnih sredstev zaradi turbulentnega leta na področju gradbeništva. »Nekaj težav smo imeli pri nabavi materialov. Zaradi zimskih razmer tudi nekaj časa nismo mogli pričeti z deli, zato smo zaprosili ministrstvo za podaljšanje roka izvedbe projekta, čemur so ugodili. Računamo, da bomo lahko prve goste sprejeli spomladi prihodnje leto,« pove optimistično predsednik in spomni na to, da so se stroški gradnje v zadnjem obdobju podražili za 20 do 30 odstotkov.

»Srečo smo imeli, ker smo določene stvari kupovali vnaprej, ko smo že vedeli, da smo bili na razpisu uspešni.« Planinska koča bo ostala takšna, kot so je bili gostje vajeni. Tudi v enakem obsegu sprejema dnevnih gostov in spalnih kapacitet, le standardi pri gradnji javnih objektov so drugačni, zato je objekt drugače zasnovan in zastavljen. Ker gre za eno najstarejših slovenskih koč, v spomladanskem času načrtujejo tudi veliko slavje ob odprtju nove koče, saj si to enostavno zasluži.