Motoristi se bodo Za dobro stvar ustavili v Velenju

Motociklizem je naš način življenja, pravijo v Zavodu Beli angeli, ki so ga ustanovili pred petimi leti. Z namenom povezovanja enako mislečih motoristk in motoristov, ki želijo s solidarnostjo in humanitarnimi akcijami pomagati in ozaveščati k večji prometni varnosti.

»Kot motorist, ki sem že vse življenje na motorju, sem imel tudi sam prometno nesrečo. Sicer se je na srečo dobro izteklo, a ko si v tistih bolečinah zdravljenja, šele vidiš, kako je,« dodaja Vilko Gorenc, ustanovitelj in zastopnik zavoda.

Njihovo poslanstvo pa ni le ozaveščanje, ampak tudi pomoč sočloveku, motoristom, ki jim je kruta usoda pretrgala pot. »Velikokrat rabijo pomoč v obliki fizioterapije, invalidskih vozičkov, aparatov za vaje. Mnogi preživeli v stiskah po nesreči ostanejo zapostavljeni, sami. Več kot denar jim pomeni malo naše pozornosti, stisk roke, pogovor, da niso pozabljeni,« pravi sogovornik.

Zato so se odločili podpreti prav posebno dobrodelno akcijo Za dobro stvar. »Ta teden začenjamo z akcijo Iron Butt oz. jekleno sedlo. 80 držav po svetu se povezuje v test vzdržljivosti vožnje. 1000 milj oz. 1609 kilometrov bodo štirje srčni motoristi prevozili po Sloveniji. Namen akcije je pokazati, kako ranljivi smo motoristi na cesti. Želimo seveda opozarjati, da bi bilo nesreč čim manj,« pravi sogovornik, ki dodaja še, da je glavni cilj akcije zbrati finančna sredstva za motoriste invalide in njihove družine. Ves zbran denar gre v celoti za pomoč motoristom v finančnih težavah po hudih nesrečah, ko marsikatera družina motorista ali motoristke zaradi dane situacije pade v hudo zdravstveno, finančno ali duševno stisko.

Start dobrodelne akcije je jutri, 12. maja, v Slovenski Bistrici, nato pa bodo prekrižarili Slovenijo. Dan kasneje okrog 13. ure se bodo za kratek čas ustavili tudi v Velenju. »Tu nam je pristopil nasproti Boris Kompare, ki nam je odstopil parkirišče pred svojo trgovino Compaco, na Ulici svežih idej, kjer dobite vse vrste kvalitetnih moto čelad z odličnim pristopom profesionalni prodajalcev, med drugim pa so tudi naš sponzor akcije. Pridružili se nam bodo tudi MK Packenstein in Angeli Ceste,« še doda Vilko Gorenc, ki motoriste in navdušence motorjev vabi, da se jim pridružijo.