MO Velenje ima novo spletno stran

Prenovljena spletna stran Mestne občine Velenje www.velenje.si predstavlja središče informacij za občane, investitorje, gospodarstvenike, druge (strokovne) javnosti in omogoča uporabniku prijazno prikazovanje javnih občinskih podatkov,” sporočajo iz MO Velenje.

Osnovni cilji prenove obstoječega spletnega mesta so hiter dostop do informacij, intuitivno in uporabniku prijazno spletno mesto ter sodobna oblikovna zasnova. Na enem mestu so tako zbrali vizijo in načrte prestrukturiranja mesta, razvojnih priložnosti in strateških projektov z različnih področij, ključnih za uspešno preoblikovanje Velenja. 

Osnovno poslanstvo prenovljenega spletnega mesta www.velenje.si je ponuditi tako občanom, obiskovalcem kot potencialnim investitorjem čim lažji dostop do vsebin in dela uprave, javnih zavodov in podjetij. Strukturo so namreč poenostavili tako, da so zmanjšali število nivojev in z urejanjem vsebine zmanjšali število klikov, ki so potrebni, da uporabnik pride do želene informacije oz. vsebine.

Oblikovno zasnovo in izvedbo je pripravilo podjetje AV studio, ki je bilo na podlagi najugodnejše ponudbe izbrano za izvajalca prenove spletnega mesta. Vsebine pripravlja uredništvo spletne strani Mestne občine Velenje, ki bo skrbelo za ažurnost podatkov.

V prihodnjih mesecih bodo utrip na prenovljenem spletnem mestu intenzivno spremljali in ga na podlagi izkušenj uporabnic in uporabnikov sproti še izboljševali.