Mnogo je tistih, ki danes potrebujejo družbo oseb, ki bi jim prisluhnile

Vsak človek si zasluži, da živi človeka dostojno življenje in je deležen spoštovanja, sreče in ljubezni – V primeru nesreče je sodelovanje nujno in lahko prinese rezultate.

Dan Civilne zaščite je vsako leto prazničen dan za vse, ki sodelujejo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Še posebej je ta dan prazničen in poseben za tiste, ki so v preteklem letu pustili svoj pečat in se še posebej izkazali. Med slednjimi je tudi Darja Lipnikar, sekretarka RKS OZ Velenje, ki je prejela bronasto priznanje Civilne zaščite za svoje poslanstvo. Z njo smo se pogovarjali o humanitarnem poslanstvu in prostovoljstvu.

»Pomoč sočloveku pomeni ogromno. Nekdo potrebuje pomoč pri zagotavljanju hrane in obleke. Drugi pomoč pri opravljanju vsakodnevnih opravil, spremstvo do trgovine, lekarne, zdravnika. Vedno več pa je takih, ki se v današnjem svetu, kjer vsi hitimo, ne znajdejo dobro. Takšni potrebujejo družbo, razumevajočo osebo, ki zna morda tudi svetovati, predvsem pa osebo, ki zna poslušati.« Več v Našem času (št. 12, ki je izšel 24. marca).