Mladinski hotel Velenje se vrača na stare tirnice

Mladinski hotel Velenje že od leta 2010 ponuja cenovno ugodna prenočišča za različne skupine ali posameznike. Na razpolago imajo skupno 58 ležišč, ki so razporejena v dvo- do šestposteljnih sobah. Poleg nočitev v sklopu hotela ponujajo ugoden najem seminarskih prostorov in predavalnic. Hotel je opremljen s skupnimi kuhinjami, po naročilu pa v sosednjem gostišču svojim gostom priskrbijo tudi zajtrk, kosilo in večerjo. Del hotela je prilagojen gibalno oviranim osebam, ki so jim poleg nekaterih sob dostopni tudi ostali skupni prostori.

Prevladujejo večje skupine

Med gosti Mladinskega hotela Velenje prevladujejo različne skupine tako iz Slovenije kot iz tujine, ki v Velenje pripotujejo na eno- ali večdnevne prireditve, izobraževanja, izmenjave, srečanja in ostale aktivnosti. Velik del skupin se za obisk Mladinskega hotela odloči tudi zaradi ugodne ponudbe kongresnih prostorov. Letos se vračajo na stare tirnice in se bližajo številkam iz predkoronskih let. Že sedaj so zabeležili 3200 nočitev, kar je enkrat več kot v celotnem lanskem letu.

Študentsko-dijaški dom

V sosednjem stolpiču Mladinskega hotela se nahaja tudi študentsko-dijaški dom, v katerem je lahko nastanjenih do 120 oseb. »V prvem nadstropju je lociran dijaški del, ki je v pristojnosti Šolskega centra Velenje. Ležišč za dijake je 25, od tega jih je v tem šolskem letu zasedenih 14. Od 1. medetaže do 4. nadstropja se nahajajo študentski prostori, ki sprejmejo 90 študentov. V študijskem letu 2022/23 so vse postelje že zasedene, še nekaj študentov pa imamo na čakalni listi,« pove Metka Rupreht, ki dodaja, da so morali v letošnjem študijskem letu zaradi višjih stroškov nekoliko zvišati tudi mesečno najemnino. »Letos je najemnina 134 € na osebo, kar je zgolj 10-odstotno zvišanje, čeprav so se stroški zvišali za okoli 30 odstotkov.«