Mineva 750 let od prve omembe Velenjskega gradu

Foto: Blaž Verbič

Velenje – V četrtek, 14. maja, bo minilo 750 let od prve posredne pisne omembe Velenjskega gradu (leta 1270). Na ta dan in dan za tem, 15. maja, ob mednarodnem dnevu družin, bo Muzej Velenje na Velenjskem gradu na ogled brezplačno. Prav tako si boste Muzej Velenje brezplačno lahko ogledali še v ponedeljek, 18. maja, na mednarodni muzejski dan. V petek in ponedeljek si bo možno brezplačno ogledati tudi Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Ves čas pa je brezplačno na ogled razstava v Galeriji F-bunker v podhodu pri Vili Bianca.

V Muzeju Velenje se ob ponovnem odprtju vrat, 5. maja, na sprejem obiskovalcev temeljito pripravili, tako da lahko zagotovijo varen ogled muzejskih razstav, skladen z vsemi priporočili, ki so jih muzeji prejeli s strani pristojnih institucij. Navodila za obisk muzeja v spremenjenih razmerah so objavljena tudi na spletni strani Muzeja Velenje.

V Muzeju Velenje so letošnji 14. maj želeli zaznamovati s posebno prireditvijo, a jim trenutne razmere tega žal ne omogočajo. Obletnice se bodo tako spomnili z objavami na spletni strani in družbenih omrežjih Muzeja Velenje.