Milijonti kuhalni aparat  podarili sodelavki

Velenje – V Gorenju so 19. oktobra izdelali letošnji milijonti kuhalni aparat kar se v dosedanji zgodovini Gorenja še nikoli ni zgodilo tako hitro. Aparat so podarili sodelavki Dragici Senić iz obrata Galvana.

Naročila in posledično proizvodne količine so se po prevzemu Gorenja ter prihodu novega lastnika Hisensa povečale, tako da so že lani milijonti aparat izdelali precej prej kot minula leta (v novembru), letos pa so kljub hudi krizi zaradi pandemije koronavirusa, ko so morali v marcu za tri tedne zaustaviti tovarne, milijonti kuhalni aparat izdelali že 19. oktobra.

»Spomladi smo zaradi situacije s koronavirusom že skoraj obupali, saj so naročila čez noč upadla praktično na ničlo,« pravi Rok Borovnik iz Planiranja proizvodnje v tovarni KA. »Kljub temu smo se hitro pobrali, prodaja je pridobila nova naročila  in zaostanek smo v tovarni kuhalnih aparatov na podlagi dobrih rezultatov povečanja produktivnosti in dobrega dela naših sodelavcev v proizvodnji takoj nadomestili ter izpolnili obveznosti do oddelka Prodaje in s tem tudi do kupcev.«