Milan Medved: “Čas je za spremembe.”

Velenje, 21. septembra – Svojo kandidaturo na letošnjih lokalnih volitvah, ki bodo v nedeljo, 20. novembra, je najavil tudi dr. Milan Medved, nekdanji direktor Premogovnika Velenje. Odločil se je, da bo neodvisni kandidat s podporo občanov. S kakšnimi cilji, načrti se podaja v tekmo za župana?
“Moji cilji so, da je treba sedanjo situacijo, ki se dogaja v zvezi z energetiko v Šaleški dolini, izkoristiti za naš nadaljnji razvoj, prestrukturiranje, nov odločen pogled v pogled. Energetika v Šaleški dolini je prišla do stopnje, na kateri so potrebne pomembne odločitve. Jaz se teh odločitev ne bi bal in to svetujem tudi Velenjčanom in Velenjčankam. Treba je sprejeti zakon o zapiranju Premogovnika Velenje, postaviti prave cilje, zagotoviti vire financiranja in se potem začeti resno ukvarjati z novimi projekti, strukturnimi spremembami, zato da bodo mladi v Velenju še vedno videli motiv za delo in življenje.”
Milan Medved je Velenjčan, a je bil zadnjih nekaj let manj opazen v lokalnem okolju. Ali je spremlja aktualno dogajanje? “Predavam na Fakulteti za energetiko, tako da sem s tem področjem zelo na tekočem. Poleg tega pa sem zelo pozorno spremljal tudi vsa ostala dogajanja. Moram reči, da kot upokojenec nisem imel velikega motiva za kandidaturo za župana, ampak so me v zadnjem obdobju številni občani, nekdanji sodelavci, prijatelji nagovarjali, naj se aktiviram v lokalni politiki in pomagam s svojimi sposobnostmi povleči ta voz naprej. Za seboj imam dobre rezultate dela, zgovorne same po sebi. Premogovnik Velenje je v mojem času bil pomembno rudarsko podjetje, ne le doma, tudi širše. Svojo opremo in znanje smo prodajali v tujini, zelo dobri smo bili na poti prestrukturiranja, ustvarjanja novih delovnih mest, o katerih nismo samo govorili, ampak smo jih tudi udejanjali.”
Milan Medved na lokalnih volitvah nastopa pod sloganom Čas je za spremembe. Kakšne? »Velenje je bilo nekoč vzor napredka, danes v Sloveniji ne predstavlja več posebne blagovne znamke, nimamo poslanca v Državnem zboru, nihče iz doline ne zaseda pomembnejšega položaja v gospodarstvu in politiki. Že drugi mandat nimamo nobene poslanke oziroma poslanca v državnem zboru. Delim mišljenje številnih, da v mestu ni več čutiti pravega napredka,« je še povedal ob svoji kandidaturi.