Anja in Tadej Mazej najboljša športnika Šoštanja

Športna zveza Šoštanja je s podporo Občine Šoštanj včeraj, 16. marca, v Kulturnem domu Šoštanj izvedla slavnostno podelitev priznanj za najboljše športnike občine Šoštanj z nazivom ŠPORTNIK ŠOŠTANJA 2022. Osrednji gost prireditve je bil olimpionik Iztok Čop, slavnostni govornik pa župan občine Šoštanj, Boris Goličnik.

Priznanje za najboljšo športnico Občine ŠOŠTANJ v letu 2022 je prejela Anja Mazej, članica Odbojkarskega kluba Gorica, za nastope v prvi slovenski ligi, za nastope s slovensko odbojkarsko reprezentanco v srebrni evropski ligi in za nastope na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Priznanje za najboljšega športnika Občine ŠOŠTANJ v letu 2022 je prejel Tadej  Mazej, Rokometni klub Celje Pivovarna Laško za osvojitev naslova klubskih državnih prvakov 2022, nastope v Ligi prvakov ter za nastop s slovensko rokometno reprezentanco na SP na Poljskem in Švedskem.

Priznanje za najboljšo športnico-invalidko na območju Občine Šoštanj za leto 2022 je prejela Tonja Berložnik, članica Plavalnega kluba Velenje za naslov državne prvakinje v paraplavanju na šolskem športnem tekmovanju ter za nastope na mednarodnih paraplavalnih tekmovanjih na Hrvaškem, Češkem  in v  Avstriji.

Priznanje za športno-tekmovalne uspehe v neolimpijskih športih na območju Občine Šoštanj za leto 2022 je prejel Tim Vertačnik, član Ribiške družina Paka Šoštanj za naslov svetovnega mladinskega prvaka v kastingu ter za 3. mesto na članskem svetovnem prvenstvu v Estoniji.

Priznanje perspektivnemu športniku/športnici na območju Občine Šoštanj za leto 2022 je prejela Urša Sevčnikar, članica Odbojkarskega društva Šempeter v Savinjski dolini za nastope v  slovenski odbojkarski reprezentanci U17 in za nastope v prvi ženski odbojkarski ligi.

Priznanje za izjemen športni dosežek v letu 2022 sta prejela odbojkar Jan Klobučar in pomočnik selektorja Zoran Kedačič, člana slovenske moške odbojkarske reprezentance za osvojitev 4. mesta na svetovnem prvenstvu v odbojki, ki je potekalo v Sloveniji in na Poljskem.

Predloge za posamezna priznanja so lahko podali športna društva, organi ŠZŠ, javni zavodi s področja vzgoje in izobraževanja, organi Občine Šoštanj, druge organizacije in posamezniki. Rok za oddajo predlogov je bil 15. februar in v roku je bilo oddanih kar 19 predlogov za prejemnike priznanj. Izbor prejemnikov priznanj za leto 2022 so opravili člani Strokovnega odbora Športne zveze Šoštanj: odbojkarica Jasna Šumnik (vodja), paralimpijka Jolanda Belavič, rokometaš Sebastjan Sovič, nogometaš Andrej Goršek in košarkar Vladimir Rizman.