Maribor padel, sedaj pride Celje

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević

Maribor, 20. februarja – Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 18. kroga 1. NLB Leasing lige premagali mariborski Branik s 26:22 (15:10).
Osrednja tekma 18. kroga se je v mariborski dvorani Tabor končala z zmagoslavjem velenjske ekipe, ki tako nadaljuje “mrtvi tek” s celjsko zasedbo za prevlado na domačem prizorišču.
Izbranci gostujočega trenerja Marka Šibile, ki je v preteklosti vodil tudi mariborske rokometaše, so si že v 22. minuti priigrali šest golov prednosti (13:7). Kazalo je na dokaj zanesljivo njihovo zmago, a se gostitelji niso predali. Na polovici tekme jim resda ni kazalo najbolje, saj so zaostajali za pet golov (10:15), v začetku drugega polčasa pa so močno dvignili raven svoje igre in tekmo v 44. minuti postavili na začetno izhodišče (19:19).
Lov za izenačenjem je Mariborčane očitno utrudil, tako, da je končnica tekme minila v absolutni prevladi Velenjčanov. Pet minut pred koncem so si znova priigrali visoko prednost petih golov (25:20), nato pa dvoboj mirno pripeljali do srečnega konca.
V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Staš Skube z osmimi, medtem ko sta Mario Šoštarič in Niko Medved dosegla po šest golov. V mariborski je Vojislav Brajović dosegel pet, Nikola Špelić pa štiri zadetke.
Velenjska ekipa bo v sredo, 24. februarja, v velikem derbiju gostila Celje Pivovarno Laško.