Maribor odplaknil Rudar

Maribor, 31. oktobra – Nogometaši Maribora so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 7:1 (5:1).
Po dveh zaporednih pokalnih tekmah z Rudarjem so bili Velenjčani spet tekmec Maribora. Ta pa je tokrat potreboval le 45 minut za osvojitev novih treh točk, ki so ga ponesle tik pod vrh lestvice. Velenjčane so z učinkovito igro povsem razorožili že v prvem polčasu, ko so zadeli kar petkrat.
Na začetku je kazalo sicer drugače, saj so domači doživeli šok že v drugi minuti. Gostje so prišli do žoge na polovici Maribora. Damjan Trifković pa je po dvojni podaji z Damirjem Grgićem z leve strani žogo poslal v levi spodnji kot.
Toda Mariborčani so izenačili že ve minuti pozneje. V deseti minuti so si Velenjčani znova pripravili lepo priložnost. Klemen Bolha se je znašel sam pred Jasminom Handanovićem in skušal žogo poslati čezenj, a je bil 37-letni vratar spreten in žogo pravočasno ujel.
To pa je bilo praktično vse, kar so gostujoči nogometaši pokazali. Igra je nato večinoma potekala na polovici gostov. In sledil je pravi potop, saj je igra Rudarja povsem razpadla.