Magnifico pripravlja glasbeni spektakel v Tivoliju

Foto: Jure Klobčar

»Charlatan de Balkan« se pripravlja na svoj največji in najbolj ambiciozni glasbeni podvig doslej – koncertni spektakel, ki bo 31. avgusta v parku Tivoli.
Priljubljeni Magnifico velja za enega najuspešnejših glasbenikov pri nas, saj je v treh dekadah močno zaznamoval slovensko kulturo. V svoji 30-letni samostojni glasbeni karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume ter imel več kot 1000 koncertov doma in po svetu, njegove pesmi pa se vrtijo v 53 državah sveta.
»Enfant terrible« slovenske glasbe je začel s 24.000 poljubi, nam predstavil Silvijo in Emanuelle, odpeljal iz Ljubljane v Portorož in ob tem razbijal tabuje in stereotipe. Besedi »čefur« je vdahnil ponos, »pedrom«, »lezbijkam« in drugim manjšinam pa legitimnost. Naučil nas je Marš na Drino in nam podaril Samo ljubezen. Ko je zapel Hir aj kam, hir aj go, se mu je zgodil export-import, potem pa še šarlatanska Tivoli in Cici Mici.

Tivoli, pridem nocoj!

Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, nakar je to ponovil še trikrat, leta 2020 pa je postavil rekord v prodaji vstopnic za tradicionalni božični koncert na svetovnem spletu. Letos poleti, 31. avgusta, pa bo Magnifico v parku Tivoli postregel z edinstveno izkušnjo, ki je ne gre zamuditi – z dogodkom leta, nepozabnim koncertom ob 30-letnici njegove samostojne kariere, ki bo največji koncert zanj in za park Tivoli doslej.
»Seveda ne gremo na rekord. Prizorišče je veliko, kot je, ne morem ga ne zmanjšati ne povečati. Seveda pa si želimo, da bo na koncertu, ki bo za vse nekaj posebnega, čim bolj polno in veselo. Park Tivoli je stvar ambienta, ne rekordov, se ne ukvarjamo s tem. Tisti, ki poznajo to prizorišče, vedo, da je pravljično že samo po sebi, tudi če dve uri gledaš v zrak, kaj šele, če dodaš muziko. Zato verjamem, da bo res čarobno. Z bendom in orkestrom bomo poskrbeli za to,« je na ekskluzivnem druženju ob predstavitvi dogodka leta povedal Magnifico.

Število vstopnic je omejeno, zagotovite si najugodnejše »early bird« za 29 evrov že danes, 15. marca, ob 9. uri, ko se bodo začele prodajati na Eventimu in vseh Petrolovih mestih! Za nakup KLIKNITE >>TUKAJ<<.