Lažji dostop do osebnega zdravnika

Čas epidemije nam je prinesel tudi to, da mnogi pacienti zelo težko pridejo do zdravniških storitev, nasvetov o bolezni in ravnanju ob težavah z njo. Zlasti starejši občani imajo več težav, saj nekateri spletnega naročanja in novo obliko komuniciranja po spletu težje sprejemajo in ju ne obvladajo.

Tega se zavedajo tudi v Zdravstvenem domu Velenje, zato vam v rednem delovnem času lahko spletni obrazec izpolnijo tudi njihovi sodelavci na info točki. Zato so lani oktobra postavili novo platformo, na kateri lahko pacienti brez stresa dostopajo do svojega osebnega zdravnika. Koraki, ki vodijo sam postopek oddaje obrazca na spletni platformi, so namenjeni naročanju pacientov na različne zdravstvene storitve.

Vzpostavili so še info točko, kjer lahko skupaj z zdravstvenim osebjem pacienti oddajo obrazec in naročilo za zdravnika, kontrolne napotitve, zdravila itd. Slabše gibljivi in manj pokretni še vedno lahko pokličejo na info telefon 03 8995 541 ali direktno v ordinacijo osebnega zdravnika. Po zavarovalniških pravilih imajo omogočeno telefonsko dostopnost dve uri dopoldan in dve uri popoldan znotraj ordinacijskega časa. V teh dneh so odprli tudi spletno platformo, kjer lahko spletne obrazce pacienti oddajajo tudi med vikendom. Vsako elektronsko pošto pregledajo in nanjo odgovorijo. Elektronska naročila so pregledana v rednem delovnem času ambulant.