Kunigunda spet trese dolino

Velenje, 19. avgusta – V Velenju se danes začenja 19. festival mladih kultur Kunigunda. Na ozemlju bodoče avtonomne kulturne cone Avtonomna republika Kunigunda se bo med festivalom v barve njene zastave ovilo skoraj 40 kulturnih projektov. Na festivalu bo letos priložnost dobilo več kot 200 umetnikov z vseh področij.
Več kot 50 umetnikov bo v Velenje pripotovalo iz tujine, predvsem iz Francije, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Turčije, Srbije, Italije, Hrvaške, Urugvaja in Nemčije.
Danes, v petek, 19. avgusta bo ob 21:00 na terasi kluba eMCe plac koncert Sassja, Raggalution, Austrian Apparel, MeetJah&100tka.
Zelo razgibano bo jutri, v soboto, 20. avgusta, saj so mladi pripravili številne dogodke.
Od 10. do 21. bo v Youth hostlu (Efenkova) potekala Konferenca o (Ne)Navadnem, ki se bo nadaljevala tudi v nedeljo.
Zvrstila se bodo predavanja in delavnice na razne (ne)navadne teme, kot so sveta geometrija, lucidno sanjanje, regresija, šamanizem …
Ob 10. bo na Cankarjevi ulici Performans Diskusije, ob 11 pa na Titovem trgu Kunigundin turnir v inline hokej, temu bo ob 14. uri, prav tako na Titovem trgu sledil Skate contest in kolesarska popravilno-olepševalna delavnica. Zvečer ob 21. uri pa se bo na terasi kluba eMCe plac zgodil še koncert z ansambli Within Destruction, Carnifliate, Pizda Materna.
V nedeljo bodo mladi ustanovili Avtonomno republiko Kunigunda. Ta za zdaj ne bo zapirala mej, zato ste vabljeni vsi Dogodek se bo pred eMCe placem začel ob 17. uri, sledila bo ob 20. uri v kulturnem domu plesna predstava Plesnega studia N, ob 21. pa bo spet glasbeni večer pred eMCe placem. Nastopili bodo Lanscapes. Koncerti z različnimi izvajalci in na različnih lokacijah, a vedno ob 21. uri, bodo nato sledili vse do 27. avgusta. Vsak dan bo tudi še vrsta drugih dogodkov. Mladi in mladi po srcu, dobrodošli na Kunigundi!