Kulturni hrami vas vabijo

Velenje – Velenjske kulturne ustanove se iz virtualnega sveta spet selijo med obiskovalce. Knjižnice so v soboto že odprle vrata.

V torek, 26. januarja, bo to storil tudi Festival Velenje, ki vas vabi v velenjsko Galerijo od 10. uri dalje. Obiskovalcem bo odprl fascinanten projekt Modni svetovi Matica Velerja.

Razstava je bila sicer zaradi ukrepov od 17. decembra že na ogled na spletni strani Galerije in Festivala Velenje ter na njunih  FB profilih. Sedaj pa si lahko oblikovalske dosežke mladega velenjskega ustvarjalca, ki se spogleduje s svetovnim modnim svetom, pogledate tudi od blizu.

»Njegov proces ustvarjanja je razpet med čisto linijo modernizma in dediščino baročnega izročila, ki ga povezuje v ideji, opredmetenju in izvedbi s sodobno tehnologijo. V tej teatralni ekspresiji so njegovi artefakti primeri svojevrstne arhitekturne estetike, kosi visoke mode in vizualnih instalacij,« je med drugim ob razstavi zapisala kustosinja Galerije Milena Koren Božiček.

Matic Veler je kljub mladosti razstavljal že na številnih razstavah in modnih tednih tako doma kot v tujini. Za svoja dela pa je prejel tudi že različne nagrade in priznanja.

Odpirajo se tudi muzeji

Iz Muzeja Velenje sporočajo, da bodo v torek za obiskovalce ponovno odprti muzej na Velenjskem gradu, Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju in Hiša mineralov v Starem trgu v Velenju.

Muzej na Velenjskem gradu bo vse dni razen ponedeljka odprt med 10. in 17. uro,

Hiša mineralov bo prav tako vse dni razen ponedeljka odprta med 10. in 17. uro.

Muzej usnjarstva na Slovenskem pa bo odprt od torka do nedelje med 9. in 17. uro.