Kriminalisti zasegli okoli 100 kg kokaina

Zreče – Iz  gospodarske  družbe  v  Zrečah so v ponedeljek,  11. aprila 2016 obvestili Policijo,  da  so v vrečah prejetega  granulata aluminijevega oksida našli pet  večjih torb s paketi, za katere so posumili, da bi v njih lahko bila prepovedana droga.

Kriminalisti  in  policisti  so  ugotovili,  da  je  omenjena  družba naročila  granulat  aluminijevega oksida pri gospodarski družbi iz Nemčije, ki posluje z brazilsko gospodarsko družbo. Pošiljko so 4. marca odposlali iz pristanišča v Sao Paulu, ta pa je 31. marca v  zabojniku prispela v  tovorno  pristanišče  Luke  Koper,  kjer  so 8. aprila 2016 opravili carinjenje in izdali carinsko dokumentacijo.

Pošiljko so 11. aprila dostavili v zreško podjetje in pri raztovarjanju tovora v petih od skupno šestindvajsetih vreč, napolnjenih z  granulatom  aluminijevega  oksida odkrili pet športnih torb. V torbah je bilo 100 1 kg težkih paketov, ovitih v gumijasto embalažo  različnih  barv.  S preliminarnim testiranjem  je  bilo  potrjeno,  da  je  v paketih prepovedana droga kokain. Vrednost zasežene droge bi pri prodaji na debelo znašala približno
4 milijone evrov.

Kriminalisti  Sektorja  kriminalistične  policije  Policijske  uprave Celje nadaljujejo   z   zbiranjem    obvestil   o   storilcih  kaznivega  dejanja.