Krepko prekoračili hitrost

Simbolična fotografija (Foto: policija.si)

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj dopoldne na avtocesti A1, izven naselja Celje, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 130 km/h, izmerili prekoračitev največje dovoljene hitrosti vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil z izmerjeno hitrostjo 232 km/h. V postopku so ugotovili, da je voznik začetnik, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Za prekršek prekoračitve hitrosti je predpisana globa 1200 evrov in 9 kazenskih točk, kar za voznika začetnika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Prav tako so policisti istega dne v dopoldanskem času na avtocesti A1, izven naselja Celje izmerili prekoračitev največje dovoljene hitrosti voznici osebnega avtomobila, ki je vozila s hitrostjo 196 km/h.  Izdan ji je bil plačilni nalog s katerim ji je bila izrečena globa v višini 400 evrov in 5 kazenskih točk.

V soboto pa so v popoldanskem času policisti pri storitvi cestno prometnega prekrška zalotili voznika osebnega avtomobila, ki je po mestni ulici v naselju Celje  vozil s hitrostjo 109 km/h, kar pomeni, da je hitrost vožnje v naselju prekoračil za najmanj 53 km/h. Tudi zanj je bilo ugotovljeno, da gre za voznika začetnika. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, vozniško dovoljenje pa mu je bilo odvzeto. Za prekršek prekoračitve hitrosti je predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar za voznika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.