Kradla v trgovinah, zanju predlagali izgon

Simbolična fotografija (Foto: policija.si)
Policisti Policijske postaje Velenje so konec preteklega tedna k preiskovalni sodnici privedli 47-letnega moškega in 42-letno žensko, oba državljana Bosne in Hercegovine, ki sta osumljena storitve več kaznivih dejanj velikih tatvin po 205. členu Kazenskega zakonika. Osumljena sta v zadnjih mesecih na območju celotne Slovenije kradla v trgovinah.

Med drugim sta v mesecu juliju iz trgovine v Ljubljani ukradla več kopalk, vrednih nekaj manj kot 600 €. Avgusta sta iz ene od drogerij v Velenju ukradla več različnih kozmetičnih izdelkov vrednih dobrih 4.000 €. Konec avgusta sta s tatvinami nadaljevala še v Sežani, Novi Gorici in Ljubljani.
V Sežani in Novi Gorici sta iz dveh trgovin ukradla za okoli 2.800 € kozmetičnih izdelkov, iz trgovine v Ljubljani pa za dobrih 1.500 € oblačil višjega cenovnega razreda. Konec septembra sta iz športne trgovine v Ljubljani ukradla še dve ženski jakni, vredni dobrih 600 €. Osumljena sta tatvine izvrševala s pomočjo posebej prirejene vrečke, ki prepreči sprožitve alarmov, oziroma na druge načine zamotila trgovce in iz trgovin odnašala stvari.
Po do sedaj zbranih obvestilih sta s svojimi dejanji različne trgovine oškodovala za najmanj 9.500 €. Preiskovalna sodnica je obema odredila pripor. Grozi jima do 8 let zaporne kazni. Za oba smo predlagali tudi stransko sankcijo – izgon tujca iz države.