Ko stari čevlji zadišijo

stari cevlji OS gorica-otrociIzložba v trgovini s čevlji ali modna pista? Ne, ni to, čeprav je mogoče tako videti na prvi pogled. V središču kompozicije se na svojem otočku bohotijo visokopetci, čevlji z najvišjimi petami, v katere smo posadili res izbrane rastline, ki prenesejo vrtoglavico in strah pred višino.

Ne malo stran je otoček z zimskimi cvetočimi čevlji, poslikanimi smučmi in drsalkami, ki služijo kot lonček za »ledene« rože. Ob pogledu nanj si lahko v vročih poletnih dneh v misli prikličemo zimsko nostalgijo in se malo osvežimo.

Že na drugi strani pa nas pisani škornji in dežniki popeljejo v svet dežja in lužic, mogočni pohodni čevlji s planikami pa nas kličejo v planinski raj. To pa še ni vse. Nogometno igrišče, na katerem čakajo na začetni žvižg majhni, veliki, pisani in prepoteni športni copati, ki ciljajo na veliko cvetočo žogo, pa nas že vabi na poletno športno druženje. Pa saj to je že povabilo v brezskrbne počitniške dni.

V parku, ki je pred OŠ Gorica, so stari, že pozabljeni čevlji dobili novo življenje. V okviru občinskega projekta Cvetje v čevljih so učenci podaljšanega bivanja OŠ Gorica skupaj z učiteljicami čevlje polepšali z različnimi barvami in vzorci ter jih oživili z različnim cvetjem. V čevlje so nasadili cvetje in jim določili pomembno mesto na zeleni ploščadi pred šolo, kjer vzbujajo domišljijo ter lepšajo trenutke mimoidočim in učencem, ki posedajo na klopcah. S sodelovanjem v projektu so učenci dobili priložnost za kreativno ustvarjanje, obenem pa je bil ob delu v parku poudarjen tudi pomen večnamenske uporabe izdelkov, ki delno zavira onesnaževanje in omogoča trajnostni razvoj. Učenci so s projektom razvijali svojo skrb za čisto in urejeno okolje.

Za zeleni park bodo učenci in zaposleni na OŠ Gorica skrbeli vse poletje in tako zagotovili cvetoče in urejeno šolsko okolje. Vabljeni, da si park ogledate in se prepustite domišljiji tudi sami.

Učenci in učiteljice OPB OŠ Gorica