Ko hribi ne bodo razdvajali, ampak bodo ideje in skupni interesi tisti, ki bodo združevali

Dušan Stojanovič, dolgoletni radijec in prepoznaven glas Koroškega radia, ljubitelj izbrane glasbe in koordinator za odnose z javnostmi v Mestni občini Slovenj Gradec je novoizvoljeni poslanec stranke Gibanje Svoboda, ki je kandidiral v Mislinjski dolini. Zakaj se je odločil za ta korak v svojem življenju in kaj je tisto, kar je obrnilo tehtnico v prid poslanskemu izzivu, smo ga vprašali ob njegovem obisku naše radijske in časopisne hiše.

Stranka Gibanje Svoboda bo imela v rokah škarje in platno tudi za izboljšanje razmer

»Po 25 letih dela za lokalno skupnost sem tudi zato, ker ljudje poznajo moje delo, ocenil, da je prišel trenutek, da poskusim narediti za lokalno skupnosti še kaj več. Poleg tega pa si tudi Slovenj Gradec, Mislinjska dolina in Koroška regija pravzaprav zaslužijo, da se naš glas sliši in
odmeva tudi v Ljubljani. Ocenil sem, da so izkušnje ustrezne tudi za nov izziv. Mi je pa seveda v veliko veselje, da so ljudje pokazali tako veliko enotnost pri tem, da so s tako velikim številom glasov dokazali, da lahko poslanca dobimo tudi v Slovenj Gradcu, kar ni bila običajna praksa,« razmišlja Stojanovič, ki je prejel preko 38 odstotkov oz. 5.061 glasov in je zelo ponosen, ker je Koroška prejela poslanski mandat pri stranki, ki bo v koaliciji in bo dejansko imela v rokah škarje in platno tudi za izboljšanje razmer, v katerih smo se znašli po dveh letih.

Zakaj ravno dr. Robert Golob?

»Pravzaprav sem ga spremljal že od začetka, od ustanovitve podjetja Gen-i, in bil tudi eden prvih komitentov, saj se je podjetje zdelo obetavno že na samem začetku. Ko pa se je pojavil kot politična osebnost, sem ocenil, da je lahko nekdo, ki ima ogromno znanja in izkušenj iz gospodarstva in dela z ljudmi, ki pozna razmere in problematiko še posebej v aktualnem času, ko je problematika na področju energetike izrazita, tisti, ki bo znal najti rešitve na vprašanja in izzive, ki se nam obetajo v prihajajočem obdobju. Sem pa zaznal seveda tudi nek politični vakuum, čeprav sem bil do zdaj popolnoma apolitičen, ker kot občinski uslužbenec pač moraš skrbeti za vse, ne glede na njihovo politično prepričanje,« odgovarja novoizvoljeni poslanec, ki z veseljem doda tudi, da so bili zaposleni v občinski upravi in slovenjgraški župan Tilen Klugler veseli, da kandidira nekdo, ki pozna lokalno in regionalno problematiko, čeprav ga bodo v delovnem okolju močno pogrešali.

Kaj pa sodelovanje sosednjih regij?

»Računam na dobro sodelovanje, saj se lahko z gradnjo hitre ceste možnosti za sodelovanje razširijo in ponudijo nove razvojne priložnosti. Ne zgolj na lokalnem in nacionalnem, tudi na evropskem nivoju. Da bodo lahko regije uspešno kandidirale za sredstva in iskale nove priložnosti. Tukaj lahko pokažemo sinergijo in regije dobijo svoje mesto, tako kot je zapisano v ustavi. Morda se celo zgodi, da ne bodo več hribi tisti, ki nas razdvajajo, ampak da bodo pravzaprav ideje in skupni interesi tisti, ki združujejo.«

Več v Našem času št. 18/22, ki je izšel 5. maja.