Tudi Knjižnica Velenje od jutri dalje spet odprta

Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki – Številni ljubitelji knjig so se razveselili ponovnega odprtja knjižnic. Od jutri so tako odprte tudi vse enote Knjižnice Velenje, vendar pa je poslovanje prilagojeno razmeram in zato veljajo določene omejitve.

Prostega pristopa do polic ni. V knjižnice pa lahko hkrati vstopa omejeno število obiskovalcev. Omogočeno pa je vračilo gradiva in omejena izposoja – s predhodnim naročilom pred prihodom v knjižnico. To lahko naredite:

  1. s pomočjo aplikacije Moja knjižnica;
  2. elektronske pošte (postabralcev@vel.sik.si);
  3. po telefonu (Velenje: 898 25 50, Šoštanj: 083 843 888, Šmartno ob Paki 898 49 58);
  4. z oddajo naročila – seznama v knjižnici.

V Knjižnici pravijo, da vam za čas od 23. januarja 2021 do ponovnega odprtja knjižnice zamudnine ne bodo zaračunali, zato vas prosijo, da knjižnic ne obiskujete samo zaradi vračila gradiva.

Vpis v knjižnico trenutno ni možen, lahko pa se vpišete s pomočjo spletnega vpisa. Spletno lahko tudi poravnate morebitne obveznosti. Vabijo vas tudi k izposoji e-knjig preko portala Biblos (https://www.biblos.si) in zvočnih knjig audibook.si.

Mestna knjižnica Velenje in Knjižnica Šmartno ob Paki bosta poslovali po običajnem odpiralnem času, Mestna knjižnica Šoštanj pa bo odprta vsak dan od ponedeljka do petka od 12. do 18. ure.

.