Knapi prejeli razliko lanskega regresa

Foto: Miran Beškovnik

Velenje, 22. decembra – V skladu z obljubo vodstva so velenjski knapi danes prejeli izplačilo razlike lanskega regresa. Sindikat SDRES zahteva tudi izplačilo nagrade za letošnjo poslovno uspešnost, a bodo pogajanja stekla šele prihodnji teden. Medtem sindikat, ki je nezadovoljen z razmerami v Premogovniku Velenje, sestavlja stavkovne zahteve.

Razlika lanskega regresa je bila izplačana v višini 326,64 evra bruto, so za STA povedali v Premogovniku Velenje. Letos so že izplačali tudi nagrado ob dnevu rudarjev, 3. juliju, v višini 274,37 evra bruto na zaposlenega ter neizplačane plače za leto 2013, ko je bila družba v krizi, v povprečni višini 1532 evrov bruto.

Generalni direktor premogovnika Ludvik Golob je v sredo povedal, da bodo v začetku leta 2018 izplačali tudi stimulacijo na izvršene dneve za prvo polovico leta 2017. Glede nagrade za letošnjo poslovno uspešnost pa meni, da je mogoče uspešnost poslovnega leta meriti šele potem, ko so računovodska poročila zaključena. Pogajanja o njej bodo stekla prihodnji teden.

Asmir Bečarević iz Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije pa je v sredo napovedal, da bo sindikat prihodnji teden zaradi neizplačila nagrade za letošnjo poslovno uspešnost oblikoval stavkovni odbor in sestavil stavkovne zahteve, ki jih bo nato poslal vodstvu Premogovnika Velenje. Kot je dodal, je stavka v premogovniku pred vrati.